Resa hit och resa inom Halland

Halland har en välutvecklad infrastruktur och ett bra geografiskt läge vilket gör att det är lätt att ta sig till regionen hur man än väljer att resa. Halland sträcker sig längst med svenska västkusten och är placerat mitt emellan två stora regioner – Göteborg och Malmö/Köpenhamn. Öresundsbron, knyter ihop Sverige med Danmark och övriga kontinenter vilket gör Västkusten lättillgängligt för världen.

Alla vägar bär till Halland

Till Halland kan du ta dig med bil, buss, tåg, flyg, cykel, motorcykel eller båt och kommunikationen inom regionen är smidig.
 
Res med bil - Motorvägen E6 går rakt igenom Halland och knyter ihop samtliga städer utmed vägen. För en vacker färd med bil eller motorcykel rekommenderas kustvägen som går mellan Falkenberg och Halmstad utmed havet.

Res med buss – Att ta sig till Halland med buss är smidigt. Då regionen ligger mellan Göteborg och Malmö är busstrafiken tät. Hallandstrafiken erbjuder buss- och tågtrafik inom Halland med bra kommunikation.
www.hallandstrafiken.se
www.swebus.se

Res med tåg – Järnvägen sträcker sig genom Halland, från norr till söder, i form av Västkustbanan. Krösatågen går in mot landet och är ett samarbete mellan länstrafikbolagen i Jönköping, Kalmar, Halland och Kronoberg.
www.oresundstag.se
www.krosatagen.se

Res med flyg – Halland har en egen flygplats, Halmstad City Airport, där direktflyg från och till Stockholm avgår dagligen. Flygplatsen innehar tullrättigheter och charterflyg avgår till några destinationer utanför Sverige. 30 minuter söder om Halmstad ligger Ängelholm Helsingborg Airport och nordost om Halland ligger Göteborg-Landvetter flygplats.
www.halmstadcityairport.se
www.angelholmhelsingborgairport.se
www.swedavia.se/landvetter

Res med båt – Från Grenå i Danmark går det färja till Varberg, överfarten tar 4 timmar och 25 minuter och trafikeras av Stena Line.
www.stenaline.se

Res med cykel – För cykelresenärer är Halland en utmärkt cykeldestination, som erbjuder många härliga cykelleder.

Ginstleden sträcker sig längst med kusten från Hallandsås i söder till länsgränsen i norr. Cykelspåret Hallands inland går främst genom inlandet och bjuder på skogar och sjöar. Hylteslingan är en slinga genom Hallands ”vildmark”, Sjöarnas rike och till Simlångsdalen.

Mer om Cykla i Halland »

 

Hallandstrafiken

Hallandstrafiken

Öresundståg

Öresundståg

Halmstad City Airport

Halmstad City Airport

Cykeln på tåget

Cykeln på tåget