Matupplevelser i Halland

Du som matälskare går ett varierat utbud till mötes. Hallands matkultur är nämligen en välbalanserad kombination av kust och inland. Fisk och skaldjur är en specialitet, framför allt lax i alla dess former.

Att äta ute i Halland är en kulinarisk matresa. Råvarorna hämtas från hav, sjöar, åar, åkrar och skogar. Den mest kända är den läckra grönkålen, den svalkande flädern, den heta pepparroten och som sagt den glänsande laxen. Du hittar även fina köttråvaror på både meny och disk.

Smaka på stolta traditioner varvat med nya spännande smaker – välkommen till matregionen Halland!

Visa som: Lista - Karta   Sortera: Alfabetiskt - Slumpvis

Förfrågan


* Obligatoriska fält


ty:

Konferensförfrågan
* Obligatoriska fält


ty:
Nyhet! Hummervecka i Varberg

Nyhet! Hummervecka i Varberg

Kulinarisk resa genom Halland 2014

Kulinarisk resa genom Halland 2014 - läs eller ladda ner pdf:en
Den populära guiden som tar dig runt bland gårdsbutiker, restauranger, caféer, pensionat, örtagårdar, bagerier och självplock i hela Halland.

Läs eller ladda ner guiden här »

Gilla gärna Kulinarisk Resa genom Halland på Facebook.

Grattis Öströö Fårfarm!

Grattis Öströö Fårfarm
Jeanette och Kristian Carlsson på Öströö Fårfarm har av Hallands Akademi 2014 tilldelats Bertebos stiftelses pris för att framgångsrikt ha skapat en attraktiv besöksnäring i det inre av Halland. De binder samman kultur, natur, mathantverk med entreprenörskap och djupt engagemang för ekologisk fåruppfödning och närproducerade matvaror.

Njut av ”Inlagd gösröra på stenugnsbröd” på Tiraholms Fisk

Tiraholms Fisk

Rätten som tävlade och fick fina recensioner i TV4s ”Sveriges Skönaste Gårdar”. En röra på inlagd gös, turkisk yoghurt, grädde, citron och persilja serverad på Bäckabröd. Toppad med laxrom och friterade gravlaxskinn.

Öströö Fårfarm - en av Sveriges skönaste gårdar!

Öströö - En av Sveriges skönaste gårdar
Grattis till Öströö Fårfarm utanför Varberg som vann Hallandsfinalen i "Sveriges skönaste gårdar" på TV4 för sin goda lammprodukt, dess ekonomiska potential samt gårdens miljö- och hållbarhetsarbete.  

Grattis Ulvereds Hjorthägn!

Pris till Ulvereds Hjorthägn
Ulvereds Hjorthägn har prisats av Hallands Akademi för sin halländska kulinariska mötesplats i Laholms kommun. Här erbjuds besökaren en helhetsupplevelse av djur, natur och mat av hjort och vilt. 
- Det är roligt att vara med och sätta Hallands inland på kartan, säger Elisabet Ekdahl på Ulvereds Hjorthägn.