Hans Gunnarsson - Halmstads Föreläsningsförening - halland.se
 

Hans Gunnarsson - Halmstads Föreläsningsförening

Vem skrev talet? Talskrivarna - om retoriken i politiken.

Det är vanligt att ledande politiker är beroende av bra språkbehandlare, som hjälper dem med innehållet i deras tal. I föreläsningen får vi dels en historisk genomgång av talandets ädla konst och den vikt det offentliga framträdandet har från antiken till våra dagar, dels en analys av kända svenska partiledares retoriska förmåga och talskrivarnas och rådgivarnas inflytande. Vi får även inblick i maktkampen i Vita Huset - hur har relationen varit mellan presidenten och hans talskrivare? Det finns gott om språkpärlor och begåvade formuleringar från såväl nationell som internationell nivå - men vilka döljer sig bakom orden?

Hans Gunnarsson är retoriker och litteraturvetare, bosatt i Kinna. Är författare till en rad böcker och artiklar om talekonst och retorik, senast boken Talskrivarna som han skrivit tillsammans med journalisten Staffan Thulin. Hans har även varit verksam vid Högskolan i Halmstad.

Arrangör:Halmstads Föreläsningsförening

Föreläsningen vara 1 tim + 30 minuter frågestund.

Biljetter Halmstad Turistbyrå (035-12 02 00) och www.ticketmaster.se Handikapplatser bokas på Halmstad Turistbyrå 035-12 02 00. Eventuellt överblivna biljetter säljes i entrén på evenemangsdagen från kl 18.00. 

Förbetalda och förbokade biljetter ska vara uthämtade hos biljettombud senast kl 17.00 föreläsningsdagen. Dessa biljetter går inte att hämta i kassan på Strandgatan 20.

Information

Plats

Strandgatan 20, Halmstad

Kontaktuppgifter

info@tourist.halmstad.se
035-12 02 00

Datum & tid

25 april 2018  –  25 april 2018 Ons 19:00