Eva F Dahlgren - Halmstads Föreläsningsförening - halland.se
 

Eva F Dahlgren - Halmstads Föreläsningsförening

Vad hände med barnen? Om oäkta barn, fallna kvinnor och rasbiologi. Samtidigt som Sverige under 1900-talets första hälft förvandlas från ett av Europas fattigaste länder till en begynnande välfärdsstat pågår en fosterbarnsindustri. Det handlar om barnen i folkhemsbyggets och rasbiologins skugga. Barn säljs till lägstbjudande på auktion, utnyttjas som arbetskraft eller vanvårdas till döds. Längtan efter de biologiska föräldrarna - eller ibland fasan för - kan vara stor. Men det går bra för en del av barnen, för det finns lyckligtvis människor som fungerar som en slags outsläckliga ledfyrar.

Eva F Dahlgren är författare, journalist och känd för en trilogi om människors värde under förra århundradets början: Farfar var rasbiolog, Fallna kvinnor och Vad hände med barnen? Böckerna bygger på journaler och handlingar från myndigheter, men också på personliga brev.

Arrangör:Halmstads Föreläsningsförening

Föreläsningen vara 1 tim + 30 minuter frågestund.

Biljetter Halmstad Turistbyrå (035-12 02 00) och www.ticketmaster.se Handikapplatser bokas på Halmstad Turistbyrå 035-12 02 00. Eventuellt överblivna biljetter säljes i entrén på evenemangsdagen från kl 18.00. 

Förbetalda och förbokade biljetter ska vara uthämtade hos biljettombud senast kl 17.00 föreläsningsdagen. Dessa biljetter går inte att hämta i kassan på Strandgatan 20.

Information

Plats

Strandgatan 20, Halmstad

Kontaktuppgifter

info@tourist.halmstad.se
035-12 02 00

Datum & tid

4 april 2018  –  4 april 2018 Ons 19:00